Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor (top)sporters die een blessure hebben opgelopen of moeten revalideren na een operatie en daardoor niet in staat zijn hun sport op het gewenste niveau uit te oefenen.  Sportfysiotherapie is er ook voor sporters die overtraind zijn, of juist een doel hebben als een marathon lopen en advies willen om blessures te voorkomen. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut ook advies geven aan mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen, hoe pakt u dit aan? Welke bewegingsprogramma’s zijn voor u geschikt? Ook als u een chronische aandoening heeft? De sportfysiotherapeut in Aalten heeft zich ook gespecialiseerd in het stellen van een goede diagnose bij bijvoorbeeld enkel, knie, schouder en spier en peesklachten. We maken daarvoor ook geregeld gebruik van echografie.

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut is opgeleid om een goede fysiotherapeutische diagnose te kunnen stellen. Daarna wordt in overleg met u bekeken wat er aan de blessure gedaan kan worden. Daarbij onderhouden wij goed contact met uw huisarts of artsen in het ziekenhuis

De sportfysiotherapeut begrijpt de sport en de sporter. Dit uit zich in het doelgerichte behandelplan en de persoonlijke begeleiding tijdens de revalidatie. Een sportblessure betekent niet altijd dat er niet meer gesport kan worden. We kijken juist naar wat wel kan!

De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Er wordt als dat nodig is met uw trainer overlegd over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Sportfysiotherapie

Wilt u een afspraak maken? Mirjam is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl


Stuur een e-mailof bel 0543 551 005