Hardloopanalyse

Hardloopanalyse

Ben jij een beginnende hardloper, een ervaren hardlopen die nog een stapje verder wil of een spelsporter die graag zijn/haar looptechniek wil verbeteren ?

Dan is de hardloopanalyse van Fysiotherapie de Hofstraat in Aalten precies wat jij zoekt. Wij maken een uitgebreide analyse van jou en jouw looppatroon, kijken naar de mogelijke risico’s op blessures en maken een plan om de techniek te verbeteren en de risico’s op blessures te verminderen.

Onze hardloopanalyse bestaat uit 2 afspraken, de eerste afspraak bestaat uit een intake, de hardloopanalyse en evt aanvullende (kracht)testen. Bij het 2e consult worden de uitkomsten, adviezen en het trainingsschema besproken.

Bij het intakegesprek wordt een beeld geschetst van de huidige trainingsintensiteit, blessuregeschiedenis e.d. Vervolgens volgt er een lichamelijk onderzoek waarbij de beweeglijkheid van de gewrichten wordt bekeken waarna de hardloopanalyse buiten wordt uitgevoerd. Hierbij worden vanuit verschillende hoeken video opnames gemaakt van het hardlopen. Mocht er aanleiding zijn dan kunnen nog aanvullende testen worden gedaan gericht op rompstabiliteit of de kracht van bepaalde spieren.

Bij het 2e consult krijgt u een verslag met daarin de bevindingen van de hardloopanalyse en de daarbij horende adviezen. In veel gevallen zullen deze adviezen samengaan met oefeningen. Deze oefeningen worden doorgenomen in de oefenzaal waarna u ze op papier mee krijgt om thuis voort te zetten.

Bij de hardloopanalyse is het belangrijk dat u uw hardloopschoenen meeneemt, zowel de nieuwe als evt een oud paar. Om de analyse zo goed mogelijk uit te kunnen voeren dient u een korte broek te dragen en een shirt in een andere kleur dan de broek.

De kosten voor onze hardloopanalyse € 59

Wilt u meer weten over onze hardloopanalyse ?
Neem dan contact met ons op of maak een afspraak