Patientverhalen en ervaringen

Patientverhalen en ervaringen

UIT DE BEHANDELKAMER

Wilmar heeft in augustus vorig jaar een beenbreuk opgelopen. Sindsdien is hij onder behandeling geweest bij Fysio de Hofstraat. Lees hier zijn hele verhaal:

Een jaar geleden was het geen reguliere blessure behandeling zoals altijd. De 9 fysiotherapie behandelingen werden vaak besteed aan het herstellen van mijn pijntjes die ik met mijn “oude lijf” oploop in het waterpolo seizoen. Nu kwam ik aan in een scootmobiel en liep ik met krukken naar binnen bij fysiotherapie de Hofstraat.

12 augustus 2020 10.05 uur verliep een sprong in het water namelijk anders dan verwacht. Bij het belanden op een rots onder water in de Zwitserse bergen brak ik mijn kuit en scheenbeen. Met een helikoptervlucht, operatie en een verzekeringsvlucht naar Nederland als gevolg. Na 4 weken zat ik voor het eerst op de hometrainer bij fysiotherapie de Hofstraat met mijn been nog in de brace. Gelukkig geen gips, maar een brace die ik zelf open kon leggen als ik met het been hoog lag. Deze mocht ik na 6 weken in de wilgen hangen en vanaf toen begon mijn revalidatie echt. 2 dagen in de week was ik te vinden aan de Hofstraat. Onder geweldige begeleiding ging ik letterlijk en figuurlijk stappen vooruit! Reële doelen werden gesteld in samenspraak met mij. Hierin werd ook duidelijk aangegeven wat echt nog niet kon, maar ik werd ook uitgedaagd om voor je gevoel over de grens te gaan, later bleek dit de perfecte keuze. Voorbeeld hiervan is dat het met vier maanden zo goed ging dat ik het idee kreeg dat ik met 6 maanden de eerste meters rustig zou kunnen joggen. Niet over nagedacht dat er ook een terugval zou kunnen plaats vinden…. Dat was voor mij een behoorlijk domper. Maar ook op zo’n moment werd er gekeken naar de mogelijkheden en werd er op verschillende manieren meegedacht. Er kwam een strenge winter en iedereen stond op de schaats, een uitdaging die ik graag aan wilde gaan. In overleg met de Hofstraat heb ik schaatsen gekocht met een hoge schoen waardoor ik stapsgewijs in een week opgebouwd heb naar 20 km schaatsen op de Slingeplas. De dip was volledig weg en  nieuwe doelen werden gesteld.

12 juni werd bijvoorbeeld met rood omcirkeld. De semi-virtuele triatlon van Aalten. Daar moest 5 km hardgelopen worden, het fietsen en zwemmen was voor mij geen probleem. Het doel was vooral aan één stuk de 5 km uitlopen. Tempo was niet belangrijk. Het was hard trainen, maar onder deze begeleiding was het gaaf om te realiseren. Toppunt hieraan was wel dat er uiteindelijk drie teams van de Hofstraat meededen aan de trio triatlon waar de onderlinge strijd werd uitgevochten.

Een jaar lang was ik 2 tot 3 keer in de week te vinden in de oefenzaal van fysiotherapie de Hofstraat. Er is geen moment geweest van verveling of geen motivatie. Dit door de geweldige begeleiding en betrokkenheid. Na een jaar ben ik uitbehandeld en loop ik als een kievit fysiotherapie de Hofstraat uit. Ik ga het gewoon missen, de gezelligheid, betrokkenheid, expertise en het grenzen verleggen.