Echografie

Echografie

Wat is echografie?

Echografie wordt binnen Fysiotherapie de Hofstraat gebruikt als aanvulling op ons fysiotherapeutisch onderzoek. Met echografie kunnen wij opnames maken van pezen, banden, spieren of een slijmbeurs. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van irritaties of scheuren in pezen en spieren, verkalkingen in pezen of een ontstoken slijmbeurs. Door middel van echografie kunnen we beter beoordelen wat er aan de hand is en hoe we de klacht het beste kunnen behandelen.

Echogeleide injecties

Wij kunnen samen met Dr. Schipper van huisartsenpraktijk de Weef,  in overleg met uw eigen huisarts of behandelend specialist,  echogeleid injecteren.  Hierdoor kunnen we heel gericht het aangedane weefsel (slijmbeurs of gewricht) bereiken. Dit is bijvoorbeeld zinvol op het moment dat een eerdere injectie zonder echo onvoldoende resultaat heeft gegeven, of bij twijfel of er wel een indicatie is voor een injectie. Er wordt altijd eerst een onderzoek gedaan van het aangedane gewricht, waarna een echo volgt met indien nodig een injectie. Uw eigen huisarts krijgt hiervan een terugkoppeling en behandeladvies.

Voordelen voor u: geen wachttijden, snelle diagnose, geen kosten aan eigen risico, behandeling in uw eigen woonplaats.

Wij maken ook echo’s voor collega fysiotherapiepraktijken of huisartspraktijken. U krijgt dan een verslag en een behandeladvies mee en kan uw behandeling voortzetten bij uw eigen vertrouwde therapeut.

 

Echografie

Wilt u een afspraak maken? Mirjam is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl


Stuur een e-mailof bel 0543 551 005