Fysiotherapie voor ouderen

Fysiotherapie voor ouderen

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen (geriatriefysiotherapeut) binnen Fysio de Hofstraat in Aalten.

Bij het ouder worden kunnen we allerlei functies verliezen waardoor het steeds moeilijker wordt om zelfstandig te blijven functioneren. Denk daarbij aan moeilijkheden met opstaan, traplopen, lopen, aankleden en dingen uit een kast pakken. Maar ook vaker vallen en de angst om te vallen kan een rol spelen.

De fysiotherapeut voor ouderen heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom.
Ook revalidatie na bijvoorbeeld een heup- of knieprothese wordt vaak door onze therapeuten behandeld.

Omdat ouderen vaak minder mobiel zijn, komen wij indien gewenst voor behandeling bij u thuis.

Therapie en training

De therapie bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.
Onze praktijk biedt het programma functionele training voor ouderen aan waarbij individueel of in groepsverband geoefend wordt om het zelfstandig functioneren trainen.
Daarnaast kunt u bij vallen of valangst een valpreventietraining volgen waarbij u op een veilig manier leert vallen, maar ook weer opstaan.

Wilt u juist sporten om uw fitheid te behouden? Kijk dan eens bij onze sportgroep seniorfit!

Fysiotherapie voor ouderen

Wilt u een afspraak maken? Mirjam is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl


Stuur een e-mailof bel 0543 551 005