Knieklachten

Knieklachten

Knieklachten? De knie is een ingewikkeld gewricht waar veel mee aan de hand kan zijn. Wel bekend zijn natuurlijk de acute blessures die ontstaan bijvoorbeeld na het verdraaien van een knie of een val. Hierbij kan letsel ontstaan aan meniscus, kruisbanden, binnen en buitenbanden en kraakbeen. Uw fysiotherapeut bij Fysio de Hofstraat in Aalten kan bij een blessure uw knie beoordelen en indien nodig doorsturen voor aanvullend onderzoek.

Knieklachten worden ook veel gezien na een operatie. Te denken valt aan een voorste kruisbandreconstructie, meniscusoperatie of bijvoorbeeld een knieprothese als uw knie versleten was. Als u aan uw knie bent geopereerd volgt een periode van revalidatie en opbouw van de functie van uw knie. U traint dan onder begeleiding  van uw fysiotherapeut vaak in de oefenzaal om uw been weer belastbaar te krijgen.

Andere klachten van de knie hangen vaak samen in overbelasting. Hierbij valt te denken aan pees en spierproblemen waardoor knieklachten ontstaan. Ook problemen met de knieschijf komen veel voor. Dit wordt ook wel patellafemorale pijnklachten genoemd. Met name in de leeftijdscategorie 12-18 jaar komt dit veel voor en hangt het vaak samen met groei, verminderde stabiliteit in de keten van het been en minder kracht doordat door pijn vaak het been ontzien wordt. Uw fysiotherapeut kan helpen bij het opbouwen van de belastbaarheid van uw knie zodat u weer met vertrouwen kan doen wat u wilt.

Wilt u een afspraak maken? Mirjam is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl


Stuur een e-mailof bel 0543 551 005