Oncologische fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Het richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker.

Deze medische behandeling kan bestaan uit chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie, hormoontherapie en/of een operatie. Voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan zijn pijn, lymfoedeem (vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren.

Deskundigheid

De oncologiefysiotherapeut van Fysiotherapie de Hofstraat in Aalten is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich bezig houdt met de behandeling en het coachen van mensen met kanker of die kanker hebben gehad.

Kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de gevolgen van deze medische behandelingen zijn van belang om de u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Tevens is de oncologiefysiotherapeut in staat om u op een adequate manier te begeleiden en te ondersteunen op psychosociaal vlak tijdens deze ingrijpende periode.

Bent u herstellende van kanker en wilt u onder begeleiding uw conditie en kracht verbeteren? Kijk dan eens bij de beweeggroep : bewegen tijdens en na kanker.

Oncologische fysiotherapie

Wilt u een afspraak maken? Mirjam is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl


Stuur een e-mailof bel 0543 551 005