Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit is een wat verouderde term. Bekkeninstabiliteit word tegenwoordig steeds vaker bekkenpijn genoemd.  Het is een combinatie van pijn en bewegingsproblemen van het bekken. Bekkenpijn komt voor bij één tot negen procent van de zwangere vrouwen. Ook niet-zwangere vrouwen en zelfs mannen kunnen last van bekkenpijn hebben

Waaraan herken je bekkeninstabiliteit?

Bekkenklachten gaan meestal gepaard met pijnklachten. Het is belangrijk dat je niet al je pijnklachten en kwaaltjes toeschrijft aan bekkenklachten. Heeft u één van de onderstaande klachten, dan kunt u bekkeninstabiliteit hebben.

  • Pijn middenvoor in het bekken (op of rond het schaambeen) Deze pijn kan uitstralen langs de binnenkant van het bovenbeen, naar de lies of de schede.
  • Pijn links en/of rechts in de lage rug (sommige mensen hebben op die plek twee kuiltjes) Deze pijn kan uitstralen over de hele bil, naar de lies, de achterzijde van het bovenbeen en soms ook het onderbeen.
  • Pijn rond de stuit (het laagste punt middenonder in de rug) De pijn neemt vaak toe bij vermoeidheid en bij bepaalde bewegingen zoals bukken, draaien in de rug, omdraaien in bed, fietsen op een hobbelige weg, hardlopen of andere schokkerige bewegingen.

Informeer bij Fysio de Hofstraat in Aalten naar de mogelijkheden.