Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling is bij Fysiopraktijk de Hofstraat in Aalten een onderdeel van het fysiotherapeutisch handelen en wordt toegepast in aanvulling op de normale fysio- of manueel therapeutische behandeling. Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut.

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur.Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam.

Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ en is dus geen energiebehandeling. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die pijn en stijfheid veroorzaakt. Met een naaldje worden deze punten gericht aangeprikt en kunnen de spieren ontspannen. Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als de triggerpoint aangeprikt wordt spant de spier zich even kort aan wat als een soort kramp gevoeld kan worden. Daarna ontspant de spier zich en kunt u meestal direct beter bewegen.

Dry Needling

Wilt u een afspraak maken? Bert is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl


Stuur een e-mailof bel 0543 551 005