Mirjam

Mirjam

Specialisaties

  • Sportfysiotherapie en revalidatie Msc.
  • Schouder en knie specialist
  • Begeleiding in herstel na kanker
  • Fysiotherapie voor Ouderen
  • Echografie en Shockwave

Sinds 2006 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik heb mijn opleiding in Nijmegen gevolgd en meteen aansluitend de 3-jarige Masteropleiding sportfysiotherapie gedaan in Utrecht. Daarnaast heb ik mij geschoold in echografie hetgeen ik vaak als aanvulling op het fysiotherapeutische onderzoek gebruik. Mijn interesse ligt zowel bij de sport als bij ouderen.

Op sportgebied houd ik mij vooral bezig met begeleiding van sporters naar herstel. Mijn specialisaties hierin zijn schouder en knieklachten. Bij schouder en knieklachten is een goede diagnose erg belangrijk voor de inzet van de juiste behandeling en het resultaat. Ook na operaties aan schouder en knie kunt u bij mij terecht. Zowel de spelsporter als de duursporter, bijvoorbeeld hardlopers, zijn bij mij aan het goede adres. Samen werken we aan herstel. Verder ben ik betrokken bij een schoudernetwerk.

Sinds 2021 ben ik tevens Extended scope specialist.

Extended Scope Specialisten zijn ervaren fysiotherapeuten die zijn opgeleid op master niveau, met een aanvullende medische opleiding op het gebied van Extended Scope. Extended Scope Specialisten gaan mogelijk (net als in Engeland) een aanvullende rol vervullen bij de zorg die huisartsen en specialisten (orthopeden, sportartsen en revalidatieartsen) leveren bij klachten aan het bewegingsapparaat.

De toegevoegde waarde van Extended Scope Specialist wordt internationaal al jaren onderkend. Door hun opleiding en jarenlange ervaring, kunnen zij cliënten/patiënten adviseren bij de vraag of ze wel of juist niet moeten worden doorverwezen voor aanvullend onderzoek (bloed, foto, MRI) of naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een specialist. Indien aanvullend onderzoek nodig is kan de extended scope specialist gericht verwijzen welk onderzoek van belang is of onderbouwen waarom een consult bij een specialist zinvol is. Ook kan bij een keuze om geen aanvullend onderzoek te doen uitgelegd worden waarom dat bijvoorbeeld geen meerwaarde heeft voor de klacht en welke behandelopties wel zinvol zijn. Dit wordt uiteraard in samenspraak met u en uw huisarts gedaan. Hiermee levert de Extended Scope Specialist een bijdrage aan een meer ‘zinvolle, zuinige en snellere’ zorg.

Ouderenzorg is een hele andere kant van het vak die mij erg interesseert. Het proces van ouder worden betekent vaak dat je steeds een klein stukje moet inleveren. Dit is vaak erg moeilijk voor mensen en kan leiden tot problemen in het dagelijks functioneren. Voor mij is het een uitdaging om u daarbij te helpen en ervoor te zorgen dat dingen die steeds moeilijker gaan, met een beetje hulp toch weer lukken. Zeker nu de maatschappij verwacht dat oudere mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, kan een beetje ondersteuning daarbij van belang zijn.

Naast mijn werk vind je mij geregeld op de mountainbike of gravelbike, ben ik moeder van Eva, Bram en Daan en probeer ik daarnaast ook nog tijd vrij te maken voor leuke activiteiten.

Bignummer: 99065508704

 

Wilt u een afspraak maken? Mirjam is onze Therapeut en zal u zo goed mogelijk helpen.


0543 551 005

info@fysiodehofstraat.nl


Stuur een e-mailof bel 0543 551 005
Mirjam